1 грудня 2020, 17:15, Овочі

УАВК вимагає заборонити імпорт картоплі з Росії

Українська асоціація виробників картоплі (УАВК) надіслала Департаменту санкційної політики України лист-обґрунтування необхідності розширення санкційного списку товарів походженням із РФ. Повідомляє пресслужба УАВК.


У списку УАВК такі позиції:

  • картопля свіжа або охолоджена (код згідно УКТЗЕД  0701);
  • борошно, крупи, порошок, пластівці, гранули з картоплі (код згідно УКТЗЕД 1105);
  • продукція борошномельно-круп’яної промисловості; солод; крохмалі; інулін; пшенична клейковина (код згідно УКТЗЕД  1108 13 00 00);
  • картопля піддана тепловій обробці або інша, у вигляді борошна, круп або пластівців або інша (код УКТЗЕД  2004 10 із усіма підпунктами);
  • картопля, у вигляді борошна, круп або пластівців або інша, нарізана тонкими шматочками, обсмажена або підсушена, солона чи не солона або ароматизована чи не ароматизована, у герметично закритих упаковках, придатна до споживання або інша (код УКТЗЕД 2005 20).

«За нашою інформацією, одна з транснаціональних компаній, що є учасником Європейської Бізнес Асоціації та УКАБу, звернулася до Міністерства розвитку економіки, продовольства та сільського господарства України, через це громадське об`єднання з проханням не поширювати санкції на картоплю свіжу або охолоджену в частині «насіннєва картопля», — зазначають у УАВК.

УАВК категорично проти подібного пом`якшення, оскільки воно вкрай негативно позначиться на функціонуванні внутрішнього ринку України.

Читайте також: Овочі борщового набору подешевшали на третину