14 грудня 2020, 08:20, Сільгосптехніка

У 2021 році на ринок вийде безпілотна система для сільського господарства

Компанія Raven Industries представила нову безпілотну технологію Smart Ag AutoCart для сільського господарства, яка пройшла випробування на збиранні врожаю баштанових у Мічигані. Про це повідомляє Traktorist.ua.

За словами виробника, безпілотна технологія управління Smart Ag AutoCart з'явиться на ринку у 2021 р., проте Raven Industries вже зараз приймає попередні замовлення.

«AutoCart дає фермерам можливість встановити план поля, контролювати етапи роботи й виконання технологічних операцій, регулювати швидкість, відстежувати дії на місцевості та керувати трактором, що тягне зерновоз, з автоматичною синхронізацією з комбайном під час його розвантаження на ходу. При цьому після роботи трактор без допомоги водія можна повернути на задану зону розвантаження.Крім того, AutoCart надає оператору можливість контролювати трактор без водія і керувати ним безпосередньо з кабіни комбайна», — йдеться у повідомленні.

Як відзначають розробники, водій трактора з причепом-зерновозом може провести у кабіні до 340 год під час збирання врожаю. Задіявши до роботи автономний трактор з новою технологією, фермер може використовувати ці години для виконання інших робіт (техобслуговування, обробіток ґрунту), що істотно підвищить ефективність роботи господарства в майбутньому.

«Ми домоглися значних успіхів у прихильності автономним технологіям. Наразі Raven має ряд автономних рішень, пропонуючи функції обприскування, посіву, розкидання та роботу зернового причепа без водія», — пише видання.

Читати за темою: У Бразилії створили унікальний літак для аграріїв