16 грудня 2020, 13:15, Садівництво

Українське садівництво буде забезпечено сертифікованим садивним матеріалом — НААН

Садівництво України буде забезпечено сертифікованим садивним матеріалом, завдяки роботі вірусологічного комплексу, будівництво якого вже розпочалося. Про це інформує SuperAgronom.com.

«Минулого року в Інституті садівництва НААН розпочалося будівництво вірусологічного комплексу, завдяки роботі якого садівництво України буде забезпечено сертифікованим садивним матеріалом», — розповів Микола Бублик, перший заступник директора Інституту садівництва НААН, професор.

За його словами, до кінця цього року заплановано введення першої черги будівництва, а у наступному — закінчення.

«Вже з 2025 р. комплекс запрацює на повну потужність, буде виробляти садивний матеріал, який направлятиметься в базові господарства, перш за все, мережі Інституту садівництва. Звідти базовий садибний матеріал буде передаватися у виробничі розсадники, далі саджанці надходитимуть до саду», — уточнив науковець.

Він запевняє, що необхідно організаційно, технологічно та юридично забезпечити будівництво комплексу. Так, необхідно внести певні зміни (поправки) до чинного законодавства.

За дорученням профільного міністерства науковці Інституту садівництва цього року розробили понад 10 типових проєктів вирощування плодів і ягід на невеличких присадибних ділянках, які можуть бути адаптовані до різних кліматичних умов.

Читати за темою: Україна відкриватиме нові ринки збуту свіжої лохини