5 січня 2016, 09:34, Україна

Фермери зможуть повернути спецрежим вже у першому кварталі — думка

Те, що аграрії вийшли на автошляхи державного значення цілком очікувано та вмотивовано. Адже це прояв непокори щодо запровадження нової системи оподаткування у галузі АПК, внаслідок прийняття Верховною Радою України нової редакції ПКУ та Бюджету України на 2016 р., заявив в ефірі телеканалу Espresso TV президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, пише прес-служба УАК.

«Зрозуміло, що аграрії відстоюють свої права, але я б хотів закликати усіх не забувати про те, що до цих акцій протесту можуть приєднатись певні деструктивні сили та використовувати цю ситуацію зовсім з іншою метою», — сказав експерт.

Враховуючи те, що вже сталося, народний депутат не виключає подальше загострення ситуації.

«Але я впевнений, що у організаторів аграрних страйків вистачить досвіду приймати лише виважені рішення», — підкреслив він.

Наслідком подібних акцій, на його думку, може стати перегляд прийнятих ВРУ законів уже на початку 2016 р.

«У фермерів буде реальна можливість змінити ситуацію уже у першому кварталі 2016 р. Враховуючи настрої аграріїв, і Президент України, і Парламент, і Уряд вимушені будуть піти їм на поступки: сісти за стіл переговорів і спільними зусиллям напрацювати подальший механізм дій. Я впевнений, що буде досягнуто консенсусу», — заявив Леонід Козаченко.