6 січня 2016, 10:04, Україна

Кабмін пропонує реорганізувати або приватизувати Держзембанк

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України провести через Фонд державного майна реорганізацію або приватизацію публічного акціонерного товариства «Державний земельний банк» замість його ліквідації. Про це сказано у пояснювальній записці до законопроекту №3733 від 28.12.2015 «Про внесення зміни до пункту 2 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

«Альтернативою ліквідації Банку, є його реорганізація або приватизація з метою продажу державного пакета акцій Банку потенційним інвесторам (статутний капітал – 120 млн грн), що є привабливим з економічної точки зору, оскільки це надасть змогу не тільки повернути кошти до державного бюджету, за рахунок яких був сформований капітал Банку, але залучити додаткові інвестиції в аграрний сектор економіки України», — сказано у записці.

На даний момент Кабінету Міністрів України доручено вжити заходів щодо ліквідації «Держзембанку». У зв’язку з цим було прийнято постанову Кабміну від 10 вересня 2014 р. №418 «Про ліквідацію публічного акціонерного товариства «Державний земельний банк».зако