11 січня 2016, 10:24, Україна

Затверджено новий порядок електронного адміністрування ПДВ

Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок електронного адміністрування податку на додану вартість. Відповідну постанову №1177 від 30 грудня опубліковано на сайті Уряду.

«Цей Порядок визначає механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, особливості складення податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних у такій системі, а також механізм проведення розрахунків з бюджетом з використанням зазначених рахунків», — йдеться у документі.

Система електронного адміністрування податку запроваджується поетапно: на перехідний період (до 1 липня 2015 р.) — у тестовому режимі, із зазначеної дати — на постійній основі, пишеться у постанові.

«Новий порядок електронного адміністрування ПДВ затверджений відповідно зі змінами до Податкового кодексу України, які набули чинності з 1 січня 2016 р.», — зазначається у документі.

Також додається, що нові положення порядку дозволять реалізувати механізм часткової сплати ПДВ сільгосппідприємствами-суб’єктами спеціального режиму оподаткування у залежності від виду сільгосппродукції.