12 січня 2016, 13:11, Україна

Дорадчі служби сприяють кооперації на селі — Павленко

Дорадчі служби сприяють створенню кооперації на селі. На цьому наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Мінагропроду.

Він зазначив, що розвиток кооперативного руху на селі відкриває широкі можливості для доступу до фінансових ресурсів дрібними і середніми товаровиробниками та є дієвим механізмом підвищення їхньої конкурентоспроможності.

«Для сприяння розвитку сільськогосподарської кооперації міністерством спільно з соціальними партнерами та міжнародними донорами ініційовано проведення регіональних тренінгів для всіх бажаючих долучитись до розвитку малого і середнього підприємництва на селі», — зазначив Олексій Павленко.

Він повідомив, що проведення зазначених заходів відбувається з активним залученням сільськогосподарських дорадчих служб.

«На сьогодні до Реєстру сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників внесено 712 професійних сільськогосподарських дорадників, а також 796 експертів-дорадників. Усі вони об’єднані у Всеукраїнську громадську організацію «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України»», — додав він.