7 березня 2021, 15:00, Садівництво

На Миколаївщині вирощують лікарські трави та виробляють з них гідролати і ефірні олії

Миколаївське підприємство «Натуральні есенції» налагодило випуск гідролатів та ефірних олій з натуральних рослин власного виробництва. Їх використовують для лікування та профілактики захворювань, а також у косметології, кулінарії та харчовій промисловості. Повідомляє Укрінформ.

Заснували та успішно розвивають підприємство Інеса Крашевець-Любченко, колишній лікар-неонатолог та її бізнес-партнерка Ірина Склярова.

«Ми знаходимося на півдні України, де клімат дозволяє вирощувати лікарські трави, з яких виходять високої якості гідролати та ефірні олії. Гідролати — це концентрована суміш легких активних речовин. Їх унікальність полягає в тому, що вони працюють на здоров’я кожної клітини організму людини і здатні не лише лікувати хвороби, й оновлювати життєві сили в будь-якому віці», — розповіла Інеса Крашевець-Любченко.

Читати за темою: На Київщині сімейне господарство вирощує їстівні квіти

Наразі в асортименті компанії гідролати з 26 видів рослин та понад півтора десятка 100% натуральних ефірних олій. Їх роблять не лише з добре відомих рослин, як то м’ята, базилік, безсмертник, кропива, а й з більш рідкісних: німецької ромашки, деревію, звіробою, шоломниці байкальської, гісопу тощо.