13 січня 2016, 19:03, Світ

Бразилія. Фермери законтрактували половину врожаю кукурудзи

Бразильські фермери законтрактували більше половини майбутнього врожаю кукурудзи, пише «УкрАгроКонсалт».

Згідно з даними бразильського інституту Cepea, високі внутрішні ціни на кукурудзу можуть стати причиною розширення посівних площ під другим врожаєм цієї культури у країні.

Другий урожай складає більше половини всього врожаю кукурудзи у Бразилії і використовується переважно для експорту. Традиційно посів другого врожаю кукурудзи у Бразилії почнеться у лютому.

За оцінками Cepea, другий урожай кукурудзи (з урахуванням зниження врожайності на 0,1% у порівнянні з попереднім роком) може скласти 54,5 млн т.

У цілому, враховуючи збір двох врожаїв кукурудзи, імпорт і початкові запаси, пропозиція кукурудзи у 2016 р. складе 93,75 млн т, що дозволить додатково експортувати 35,42 млн т (40,89 млн т у минулому році).

Крім того, на користь подальшого розширення площ говорить і нинішній високий обсяг продажів кукурудзи бразильськими фермерами на ф'ючерсному ринку.

Фермери штату Мату Гросу законтрактували 53,5% свого врожаю до кінця грудня 2015 р. На аналогічну дату минулого року контрактація була на рівні 11,5%.