19 січня 2016, 11:59, Сільгосптехніка

HARP запускає розширену лінію підшипникових вузлів для імпортної сільгосптехніки

Харківський підшипниковий завод (HARP) виводить на ринок розширену лінію підшипникових вузлів HARP AGRO Unit для імпортної сільгосптехніки, пише прес-служба заводу.

HARP пропонує розширену лінію з 15 вузлів для імпортної сільгосптехніки. Ще близько 5 вузлів знаходяться на різних стадіях підготовки виробництва.

Першим із цієї лінії був виконаний, представлений і сьогодні масово виробляється і продається — підшипниковий вузол під коротку дискову борону Lemken Rubin 9. Сьогодні HARP пропонує підшипникові вузли також для переважної більшості європейських дискових борін — це Great Plains, Einböck, Rabe Quivogne, Greguar Besson, Vogel&Noot, Köckerling, Horsch Joker, Hatzenbichler Disko. Виводить на ринок підшипникові вузли для сівалок — Sunflower 9000, Salford.

«Підшипникові вузли мають ряд особливостей, відмінних від оригінальних у плані внутрішньої конструкції. По-перше, HARP AGRO Unit — цілісний, він не обслуговується і при цьому є повністю ремонтопридатним, тобто з можливістю заміни підшипника у будь-який потрібний час експлуатації без заміни корпусу. Оригінальні ж вузли найчастіше інтегровані у корпус і не ремонтуються. По-друге, наші підшипникові вузли мають більш високу ступінь захисту від бруду і абразиву», — зазначає головний конструктор Українського конструкторського бюро трансмісій і шасі (УКБТШ), фахівцями якого розробляються ці комплектуючі сільгосптехніки, Олексій Гриненко.

Також додається, що у всіх вузлах HARP AGRO Unit застосований принцип трьохбар’єрного захисту.