25 січня 2016, 19:46, Світ

Африка. Фермери не отримують нові сорти насіння

Дрібні фермери Африки, більше половини яких закуповує насіння на місцевих «чорних ринках», потребують доступу до кращого насіння, яке дасть більший обсяг врожаю і протистоятиме зміні клімату, повідомляє Agro2b.ru.

Раніше багато дослідників припускали, що дрібні фермери покладалися на економію насіння від попередніх врожаїв, замість того, щоб купувати їх.

Але дослідження показало, що приблизно 55% дрібних фермерів у Кенії, Малаві, Південному Судані, Демократичній Республіці Конго і Гаїті закуповує насіння на місцевих ринках, у родичів або друзів. Це означає, що фермери є активними клієнтами.

Отже, багато виробників були б відкриті для покупки поліпшеного, адаптованого до клімату насіння, якби насіння було легко доступне на маленьких сільських ринках і відповідно представлене на ринку.

Великі дилери насіння зазвичай фокусуються на продажу великих обсягів корпоративним клієнтам, таким як великі гуманітарні організації або Організація Об'єднаних Націй, а не дрібним фермерам.

Компанії повинні запропонувати менші пакети насіння фермерам і повинні повідомити їм про нові види насіння, які можуть принести їм переваги.

Громадські організації можуть відігравати роль у поліпшенні мереж дистрибуції у сільській місцевості, якщо традиційні дилери не бажають обслуговувати бідних клієнтів у віддалених областях.

Дрібні фермери, які працюють на ділянках землі розміром менше двох гектарів, виробляють до 80% продовольства Африки району Сахари.