5 липня 2021, 16:40, Зерно

Biligrain запрошує аграріїв відсвяткувати День поля

Насіннєвий завод Biligrain запрошує українських аграріїв на День поля, який відбудеться 9 липня 2021 р. на базі власного насіннєвого заводу в с. Кузьмин Хмельницької обл. Про це повідомляє SuperAgronom.com за даними пресслужби Biligrain.

«Свято пройде під лозунгом «Зміни насіння — рахуй прибутки». Офіційне відкриття заходу заплановано о 10 год., реєстрація та вітальна кава запланована з 9 по 10 год. В програмі заходу презентація кольорових злаків, екскурсія на насіннєвий завод, розповідь про нюанси точного землеробства, тематичні дискусії та обговорення», — повідомляє пресслужба компанії. 

Під час заходу на сцені виступатимуть: директор компанії Biligrain Олег Білявець, комерційний директор Володимир Мозгов та головний агроном Василь Косюк.

Інформаційну частину доповідатиме завідувач науково-виробничого відділу дослідження та впровадження, доктор біологічних наук, член-кореспондент НАНУ Олександр Рибалка. Буде запрошено президента ГС «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» Антоніну Скляренко, а також організаторами заплановані виступи партнерів.

Відвідувачам Дня поля будуть презентовані результати роботи над створенням спеціальних сортів пшениці і ячменю, які мають склад крохмалю радикально змінений у бік підвищення специфічної фракції.

«У нас дуже потужна програма, єдина в Україні, зі створення кольорових сортів пшениці і ячменю. Зокрема, з чорним, синім фіолетовим зерном. Це так званий рівень біофортифікації зерна — посилення його біологічної активності флавоноїдами — пігментами, які не просто забезпечують колір, а мають потужний антиоксидантний вплив», — розповів  Олександр Рибалка.

 

Щоб взяти участь в святкуванні Дня поля потрібно пройти реєстрацію за посиланням.

Захід відбудеться 9 липня 2021 р. за адресою: вул. Лісова, 76 с. Кузьмин Хмельницької обл. За додатковою інформацією можна звертатись за номером тел. (067) 382-48-89.

Читайте також: Україна здобула нові лідируючі позиції у рейтингах світових експортерів агропродукції