10 серпня 2021, 11:40, Україна

На Вінниччині фермер незаконно тримав у неволі працівника

На Вінниччині фермер тримав у неволі робітника, який неофіційно працював різноробочим. Підприємець у такий спосіб вирішив покарати чоловіка, який неналежно, на його думку, відремонтував трактор. Повідомили в пресслужбі Нацполіції.

«Майже добу 43-річний заручник без їжі та води у спеку просидів у металевій сушарці для фруктів, яка знаходилась всередині зерносховища, зовні засипана зерном. Прохання чоловіка про допомогу, яке лунало з зачиненого зерносховища, почула місцева жителька і повідомила в поліцію», — йдеться в повідомленні. 

Поліцейські звільнили заручника, розчистивши лопатами від зерна прохід до дверей металевого бункера, всередині якого знаходилась сушарня. Позбавлений волі чоловік міг там лише сидіти, через те, що приміщення було заповнене металевими полицями для сушіння фруктів. Він знемагав від спеки, без води та їжі у виснажливих умовах.

Такі дії 58-річного підприємця кваліфіковані, як незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань. За вчинення злочину фермеру загрожує до 5 років позбавлення волі. 

Читайте також: На Черкащині судитимуть фермера, який намагався викрасти чужий врожай кукурудзи