13 вересня 2021, 09:40, Земля

Фермери продовжують обробляти земельні ділянки без законних підстав

На Одещині судитимуть фермера, який без законних підстав вирощував сільгосппродукцію на ділянці площею 50 га, що належала селищній раді. При цьому жодних дозвільних документів у нього не було. Повідомляє Kurkul.com.

«Своїми діями 44-річний зловмисник завдав територіальній громаді понад 160 тис. грн збитків. Згідно з законодавством, за самовільне зайняття земельної ділянки обвинуваченому загрожує від штрафу до 6 місяців арешту», — повідомили в Нацполіції. 

Водночас на Волині одне з приватних агропідприємств, розкорчовуючи площі, зайшло в межі держлісфонду. В результаті пошкоджено значні площі лісу, які межують з орендованими сільськогосподарськими землями. 

А на Миколаївщині, працівники держгеокадастру помітили пожнивні залишки зернових культур врожаю 2021 р. на 60 га земель лісогосподарського призначення, які також не перебували в оренді. Наразі аграрія, який незаконно засіяв територію розшукують. Шкода завдана державі складає більше ніж 300 тис. грн. Матеріали перевірки будуть направлені до правоохоронних органів для вжиття заходів відповідного реагування.

 Читайте також: Українські аграрії незаконно займають земельні ділянки для збільшення посівних площ