3 лютого 2016, 10:16, Україна

Аграріям потрібне державне дотування на гектар чи на голову худоби — думка

Збереження міцного сільськогосподарського виробника є, по суті, збереженням України, зазначив депутат Черкаської обласної ради Юрій Ботнар, повідомляє «УНН-центр».

За його словами, зміни до Податкового кодексу можуть трагічно вплинути на аграрний сектор, як на Черкащині, так і по Україні загалом.

«Складається враження, що за допомогою нововведень до АПК агроолігархи через своїх представників у парламенті намагаються використати в якості інструмента для знищення дрібніших конкурентів — малих та середніх виробників аграрної продукції. На наше переконання, спецрежим оподаткування ПДВ в Україні можна скасовувати лише після введення прямого, суттєвого, об'єктивного й рівнодоступного державного дотування на гектар чи на голову худоби», — зазначив він.

Також додав, що після анонсованих змін податкового законодавства негативні тенденції, на жаль, лише розвиватимуться і матимуть усі природні наслідки — банкрутство, частковий перехід у «тіньову економіку», ліквідацію підприємств, скорочення робочих місць, скорочення бюджетних надходжень, припинення розвитку інфраструктури села, масовіший відтік трудового ресурсу з села, остаточний провал усіх програм з розвитку сільських територій, занепад і галопуюче зникнення сіл і, як наслідок, ще стрімкіше і болючіше падіння державної економіки.

«Українці, містяни й селяни, мають якнайшвидше замінити цей уряд мародерів й переобрати парламент, який сформував такий склад Кабінету міністрів. Збереження міцного сільськогосподарського виробника є, по суті, збереженням України», — підсумував Юрій Ботнар.