11 жовтня 2021, 17:40, Сільгосптехніка

В Україні через пожежі фермери продовжують втрачати сільгосптехніку

За вихідні в Україні зафіксовано кілька випадків загоряння агротехніки. Зокрема, горіли комбайни на Івано-Франківщині, Хмельниччині та Харківщині, а на Миколаївщині горів трактор. Причини займання не встановлені. Про це повідомляє Kurkul.com на основі даних ДСНС.

Так з Кам'янець-Подільського р-ну на Хмельниччині надійшло повідомлення про загоряння комбайна Кейс 2388. Проте по прибутті надзвичайники з'ясували, що вогонь вже повністю охопив комбайн. В результаті пожежу погасили, але комбайн повністю знищений.

На Івано-Франківщині горів бункер комбайна John Deere, який знаходився на полі. Вогнеборці оперативно погасили займання та не допустили поширення вогню на інші частини комбайна.

Також горів комбайн у полі поблизу с. Бахтин Ізюмського р-ну на Харківщині. Виявилось, що під час збирання врожаю соняшнику виникло коротке замкнення електромережі в жатці. Комбайнер спочатку намагався приборкати вогонь за допомогою вогнегасників. Коли стало зрозуміло, що таким чином вогонь не загасити, він зателефонував в ДСНС. За годину пожежу було ліквідовано.

А от з Миколаївщини надійшло повідомлення про пожежу трактора Case 210. За пів години пожежу було ліквідовано, її причина встановлюється. 

Нагадаємо нещодавно йшлося, що на Дніпропетровщині під час збору врожаю соняшника загорівся комбайн.