4 листопада 2021, 16:20, Сільгосптехніка

Аграріям стануть доступні нові моделі культиваторів та дискаторів Bednar

У 2022 р. Bednar виводить на ринок нові моделі культиваторів, широкозахватних дискаторів та дискових борін. Повідомляє Traktorist.ua.

Серед новинок:

  • універсальні культиватори полегшеної конструкції Versatill VN L і VO_L;
  • нова модельна серія XO Profi для дискаторів SwifterDisc; 
  • широкозахватні дискатори SwifterDisc XE Mega. 

Також будуть оновлені дискатори SwifterDisc XE, компактори Swifter SE та модельна серія дискових борін Atlas AO Profi. Модельний ряд зернових сівалок Omega OO L та Omega OO FL також розширюється.

Компанія представила ринку дискові агрегати SwifterDisc XE Profi та Atlas AE Profi з абсолютно новими електрогідравлічними функціями регулювання Easy Electro-Hydraulic Control. 

Система забезпечує повністю автоматизоване налаштування всіх робочих параметрів зі значеннями, введеними на екрані управління, повністю автоматизованою послідовністю складання/розкладання, а також можливістю установки всіх параметрів і автоматичного регулювання під час роботи. Водночас Bednar розробив ручне гідравлічне регулювання для клієнтів, які хочуть керувати агрегатом тільки за допомогою гідравліки.

Щодо широкопрофільних компакторів Swifter SE з робочою шириною від 8,2 м до 12,2 м — тепер вони можуть бути обладнані тракторними слідорозрихлювачами — як нерухомими, так і телескопічними. Моделі SE 10000 і SE 12000 тепер можуть бути оснащені слідорозрихлювачами тракторної колії.

Якщо ж говорити про важкі дискові борони, то виробник розширив модельну серію Atlas AO Profi новою моделлю AO 7000 Profi з робочою шириною 7 м.

Також Bednar презентував ринку нову серію дискаторів SwifterDisc XE Mega, що сконструйована на основі перевіреної концепції широкозахватних машин. Основна відмінність полягає в тандемній транспортній вісі відповідно до законодавчих стандартів. Аграрії можуть обрати машини з робочою шириною до 18,4 м.

В лінійці сівалок Omega OO L пропонується нова модель Omega OO 9000 L з робочою шириною 9 м; в лінійці Omega OO FL (для посіву з одночасним внесенням добрив) — відтепер пропонуються моделі OO 8000 FL та OO 9000 FL робочою шириною 8 м та 9 м відповідно.

Протягом 2021 р. Bednar оголосив про впровадження роторних борін у свій продуктовий портфель. Новий агрегат Kator з робочою шириною від 3 м до 8 м відтепер зміцнить позиції компанії на ринках, де популярні агрегати для обробітку ґрунту з активними робочими органами.

Кожен з роторів новинки оснащений трьома підшипниками, за словами виробника, жоден інший конкурент на ринку не пропонує аналоги з трьома підшипниками. Ця система захищає шестерні, вали і прокладки від пошкоджень.