22 листопада 2021, 14:00, Зерно

Аграрії зберуть рекордний врожай кукурудзи — 40 млн т

Цього року в Україні зберуть рекордний за історичний цикл врожай кукурудзи — 40 млн т. Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час привітання аграріїв із Днем працівників сільського господарства, пише Kurkul.com.

«Кукурудза — це українська нафта. Це те, що зробить нас енергетично незалежним. В цьому році ми вийдемо на 40 млн тонн кукурудзи. Ми ніколи за свого історичного циклу не мали таких показників», — зазначив міністр.

Нагадаємо, станом на 18 листопада в Україні обмолочено кукурудзу з 4,4 млн га (80% до прогнозу), намолочено 31,7 млн т зерна при середній врожайності 7,2 т/га.

Проте, за словами Романа Лещенка, кукурудза в Україні — це сировина. Тому Мінагрополітики розвиватиме глибоку переробку.

«Наступний етап аграрної політики це глибока переробка ключової культури нашої країни. Це буде і свій газ, і своє паливо, і свої якісні корми, і крохмаль, і глюкоза, і амінокислоти, і десятки інших позицій, які забезпечать Україні додану вартість на десятки мільярдів доларів більше, ніж ми маємо сьогодні», — додав посадовець.

Він зазначив, що кукурудза в основі наступного етапу розвитку рослинництва Мінагрополітики.

«Тому стратегія наша підходить до того, що переробка буде звільнена від величезної кількості податків. Вона отримає пільгові умови в режимі «інвестиційних нянь». І наступні роки ті, хто переробляють, отримають найбільшу підтримку від держави. Сировинного циклу 100 млн ми досягли цього року. Далі максимально створювати додану вартість. І політика 2022 року буде сконцентрована на переробці, на тваринництві і розширенні державної підтримки з точки зору прозорих компенсаційних механізмів», — підсумував Роман Лещенко.


Нагадаємо, освітня платформа Культиварій розпочала набір на новий широкомасштабний курс «Цариця Полів», який охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від підбору насіння до продажу врожаю на експорт.

Тож, якщо ви хочете самостійно програмувати свій кукурудзяний результат, розраховувати дію всіх агрономічних та економічних факторів, що на нього впливають, то переходьте за посиланням та реєструйтесь

PS: до 25 листопада діє пільгова ціна.