24 листопада 2021, 16:20, Україна

Українські аграрії отримають 24 млрд грн фінансової допомоги

В Україні ввійшов в дію закон «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», згідно з яким українські аграрії отримають фінансову допомогу загальною сумою 24 млрд грн. Повідомляє пресслужба Мінагро.

«На початку листопада ВРУ підтримала створення Фонду часткового гарантування кредитів у с/г. Фонд надаватиме гарантії обсягом до 50 % непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років», — повідомив міністр агрополітики Роман Лещенко.

Як пояснив Міністр, Фонд пропонуватиме портфельні гарантії, які банки використовуватимуть як частину основної застави. Ці гарантії надаватимуться лише за кредитами, наданими фінансовими установами, які уклали договір про співпрацю з Фондом та відповідають критеріям прийнятності, затвердженим Радою Фонду.

«Статутний капітал формуватиметься за рахунок коштів державного бюджету та донорської допомоги міжнародних партнерів. Загалом він становитиме близько 3 млрд грн. А його діяльність дозволить профінансувати аграріїв на суму 24 млрд грн», —  розповів урядовець.

Читайте також: Посольство США допоможе у розслідуванні замаху на Романа Лещенка