19 грудня 2021, 09:30, Садівництво

Фермерка із Запоріжжя за грантові кошти придбала обладнання для виробництва солодощів із фруктів

За грантові кошти від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) фермерка із Запоріжжя Валентина Хлєбіна придбала обладнання для виробництва солодощів із фруктів. Повідомляє пресслужба UHBDP.

Як зазначається у повідомленні, уже протягом 16 років сімейне господарство Валентини Хлєбіної у селі Георгіївське Запорізької області займається виробництвом яблук, груш, черешні, абрикос, суниці садової та малини.

Щоб збільшити обсяги виробництва, Валентина Хлєбіна об’єднала зусилля з двома іншими сімейними господарствами. Нещодавно виробники отримали грант від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва на закупівлю відповідного обладнання: сушарка, індукційні плити, морозильна камера, дегідратор, духова шафа, овочерізка, подрібнювач.

Згідно з інформацією, наявність такої техніки дозволить господарству збільшити асортимент смаколиків, а також допомогти з реалізацією фруктів та ягід іншим фермерам.

Читайте також: Винороби планують створити національний бренд Вино України

«Плодоовочевий ринок стає все більш конкурентним і рентабельність зменшується, крім того, зміна клімату ставить під загрозу отримання якісного врожаю. Ми почали в домашніх умовах переробляти свою сировину на джеми, варення. Коли наше хобі перетворилося на бізнес, постало питання про розширення. Вирішили об’єднатися у вирощуванні та реалізації з родинами Литвиненків і Бутів. Ми маємо приміщення для організації виробництва, а в нашому селі люди мають багато фруктових дерев, з яких не збирають фрукти, бо не знають, куди реалізувати. Коли ми налагодимо переробку в серйозних масштабах, то будемо корисними і для односельців», — розповіла Валентина Хлєбіна.

Виробники планують створити лінійку продукції для тих, хто дотримується правильного способу життя, наприклад, варення та джеми без цукру, фріпси, пастилу, сушені ягоди та фрукти.