18 лютого 2016, 20:18, Україна

На Кіровоградщині розвиток земельного фонду обійшовся в 2,51 млн грн

Минулого року кіровоградські землевпорядники використали на реалізацію заходів із розвитку земельного фонду 2,51 млн грн, які отримали з загального обсягу надходжень в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв, повідомляє Урядовий портал.

Основну частину цієї суми витратили на проведення інвентаризації земель – 1,68 млн грн. Роботи з проведення нормативної грошової оцінки земель профінансували в обсязі 700,6 тис. грн. На охорону земель та інші заходи використали 129,4 тис. грн.

Сумарно на спеціальних рахунках місцевих рад Кіровоградської області знаходиться 12,14 млн грн, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. На спеціальному рахунку обласної ради – 3,285 млн грн, міст обласного значення – 16,85 тис грн, районних рад – 1,53 млн грн, міських, сільських, селищних рад – 7,31 млн грн.

Довідково

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів з іншою метою не допускається.