22 червня 2015, 16:00, Україна

Світовий банк допоможе модернізувати систему зрошення

Світовий Банк готовий надати експертну та технічну допомогу для розвитку систем зрошення в Україні. Про це йшла мова під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка з Директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фано, повідомляє сайт Мінагропроду.

«Наразі важливою є розробка стратегії розвитку зрошувальних систем в Україні. Через тиждень буде остаточно сформована робоча група за участі представників державної влади, місцевого самоврядування, експертного середовища та фермерства, яка працюватиме над формуванням єдиного комплексного підходу до створення оптимальної системи іригації в Україні», — зазначив Олексій Павленко.

За його словами, при розробці цієї стратегії важливим є врахування потреб окремих регіонів України та вироблення специфічних моделей зрошувальних систем відповідно до них. Принциповою позицією Міністерства є питання державного контролю за іригаційними системами та державної власності на водогосподарські об'єкти.

Як зазначають в Мінагропроді, представники Світового Банку підтримали ініціативу створення спеціальної робочої групи та підтвердили наміри про надання експертної та технічної допомоги при виробленні моделей системи зрошення найбільш адекватним українським умовам.