22 червня 2015, 19:30, Україна

Погода сприяє гарному врожаю — експерт

Кінець червня можна взагалі вважати унікальним, оскільки, незважаючи на досить високі середньодобові температури, ні в одному з регіонів країни фахівці сьогодні не спостерігають явищ грунтової посухи, яка в минулі роки в цей час вже гнітила вегетацію сільськогосподарських культур, повідомляє «ПроАгро».

«Особливо добре сприятливий вплив нинішніх погодних умов спостерігається на прикладі жарких південних областей. У цьому місяці я вже тричі побувала в Одесі, їздила туди автотранспортом, і треба сказати, що придорожні поля радують око: такої зеленої, соковитої кукурудзи тут не доводилося бачити вже давно», — розповіла начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко.

За її словами, причина гарного стану більшості культур — достатня кількість сонячного тепла і дощової вологи. При цьому тепла сонячна погода, з чергуванням дощів, протримається на території України як мінімум до початку наступного місяця.

«Сьогодні дощить у західних та північних областях, а вже завтра-післязавтра помірні, а місцями і рясні опади прийдуть на Лівобережжі, і протримаються вони тут протягом найближчого тижня. При цьому вдень буде помірно жарко: до 30 градусів тепла. У цілому погода сприятлива, правда, дощі можуть викликати труднощі на початку жнив у Запорізькій області », — зазначила Тетяна Адаменко.