20 липня 2022, 12:00, Світ

В ОАЕ запрацювала найбільша у світі вертикальна ферма

В Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) запрацювала найбільша у світі вертикальна ферма. Вона зможе виробляти понад 900 тонн листової зелені на рік. Про це повідомляє inventure.com.ua.

Як зазначається, ферма отримала назву ECO 1 і нині це найбільший такий об'єкт у світі. Її площа перевищує 100 000 м2, довжиною 160 метрів, а на стелажах ростуть салат, шпинат і рукола.

Розробником проєкту ферми займалась компанія CEO Crop One Holdings у партнерстві з Emirates Flight Catering, що постачає харчування для Emirates Airlines. Як і інші закриті ферми, вона автоматично відстежує та регулює освітлення, вологість, поживні речовини та інші фактори для прискорення росту рослин. Але масштабування виробництва допомагає розподілити витрати на цю технологію.

Підприємство також використовує на 95% менше води, ніж потрібно для вирощування зелені у полі, та не застосовує пестициди чи гербіциди. Оскільки зелень вирощується в контрольованих умовах і відразу вирушає до магазинів або авіакомпаній, зелень не потрібно мити перед вживанням.

Наразі ферма постачатиме лише невелику частину зелені, яку щодня споживають майже 10 млн жителів Об'єднаних Арабських Еміратів. Але прогнозується, що у цьому районі з'являться ще більше ферм.

Читайте також: На Одещині збудують промисловий завод з переробки фундука

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.