1 березня 2016, 10:47, Україна

ДПЗКУ планує направити на весняний форвард 1 млрд грн

ДПЗКУ планує навесні направити на авансові платежі по форвардній програмі закупівлі зерна 2016 р. від 800 млн грн до 1 млрд грн. Про це заявив виконуючий обов'язки голови правління ДПЗКУ Борис Приходько, повідомило 26 лютого агентство УНІАН.

За його словами, проведення форвардної кампанії переслідує три мети. По-перше, ДПЗКУ заздалегідь резервує на ринку певний обсяг зерна, що дає можливість планувати діяльність підприємства. По-друге, основний партнер ДПЗКУ ― Державна індустріальна корпорація Китаю (ССЕС) ― наполягає на проведенні форварда, оскільки вважає, що це дозволить ДПЗКУ отримати додатковий дохід. Крім того, Борис Приходько зазначив, що форвард дозволяє «перевести накопичену гривневу виручку в зерно».

Він поінформував, що корпорація розраховує за підсумками 2015 р отримати показник EBITDA на рівні 500 млн грн Керівник корпорації додав, що на фінансовий результат компанії негативно впливає сформована кілька років тому дебіторська заборгованість в $132 млн, яка в перерахунку на національну валюту постійно зростає через девальвацію.