20 лютого 2023, 14:00, Зерно

В рамках Grain from Ukraine до Кенії відправили 25 тисяч т пшениці

  • Реалізація ініціативи Grain from Ukraine набирає обертів
  • До Кенії відправлять 25 тис. т пшениці
  • 5 тис. т зерна попрямує до Ефіопії
  • Програма забезпечує продовольством в середньому 90 тисяч людей

В рамках програми Grain From Ukraine до Кенії відправили 25 тис. т пшениці. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«Програма  набирає обертів. Зараз в порту «Чорноморськ» завантажується судно на Кенію», — про це на брифінгу у порту «Чорноморськ» 18 лютого заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Як зазначається, балкер VALSAMITIS доставить 25 тис. т пшениці до Кенії та 5 тис. т до Ефіопії. Відправлення балкеру стало можливим завдяки підтримці Словенії та Чехії. Так, Уряд Словенії в рамках цієї ініціативи виділив для Кенії 1 млн євро.

«Ми приєдналися до програми ще 26 листопада. Уряд Словенії виділив для підтримки населення в Африці 1 млн євро. Для нас дуже важливо брати участь у проєкті, зокрема підтримувати фермерів і сільське господарство», — сказав посол Словенії Томаж Менцін.

Посол Чехії Радек Матула запевнив, що їх країна і на політичному, і на фінансовому рівнях продовжить підтримувати програму. Також він зазначив, що Чехія підтримує Україну на всіх рівнях. Основними напрямками допомоги є постачання зброї, допомога в розвитку галузі енергетики, забезпечення гідних умов проживання українських біженців в Чехії та гуманітарна допомога.

Читати за темою: Через тиждень відбудуться переговори щодо дії зернового коридору

Раніше у Мінагрополітики розповіли, що кожне судно із зерном, яке Україна відправляє у межах програми Grain From Ukraine, забезпечує продовольством в середньому 90 тисяч людей. Попри війну та всі труднощі, пов'язані з повномасштабним вторгненням, Україна і далі турбується про продовольчу безпеку світу.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.