11 березня 2016, 13:23, Україна

Фермери виступають за інвентаризацію земель НААН

Журналісти Kurkul.com розпочали опитування з приводу використання земель, які входять в управління НААН та інших наукових установ аграрної освіти. Його метою було з’ясувати думку фермерів щодо необхідності утримання Академією земельних наділів у розмірі 1 млн га.

Наразі 35% респондентів вважають, що НААН має пройти процес інвентаризації земельних ресурсів, а потім вирішувати, що з ними далі робити. 26% тих, хто взяв участь у голосуванні, виступили за проведення на цих землях пілотного проекту з запуску ринку земель, тобто дозволити їх продаж.

Дещо менше опитаних (19%) вважають, що найкращим виходом з ситуації, скоріше за все, був би дозвіл НААН та іншим науковим інститутам офіційно здавати землі в оренду з чітким контролем отриманих коштів.

Частково забрати і розпаювати дослідницькі площі Академії запропонували 13% осіб.

Лише 6% виступили за те, аби залишити землі НААН за умови збільшення їх бюджетного фінансування.

Читати по темі: Думка фермерів. Чи потрібний НААН нинішній земельний банк?

Варто зазначити, що деякі варіанти відповідей і взагалі не припали фермерам до душі. Серед таких пропозиція залишити земельні ресурси «під науку».

Порадував і той факт, що респонденти не залишались осторонь обговорення, адже варіант «мені ці землі не дістануться, тому байдуже» не набрав жодного відсотка.

Тож опитування на Kurkul.com продовжується. Нам важлива ваша думка!