8 квітня 2023, 15:00, Україна

Через дощі у фермера з Волині підтопило 40% полів

Через підтоплення сільськогосподарських угідь та мінливу погоду на Волині аграрії не можуть вийти в поля. Про це розповів відділу рослинництва обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш, передає Суспільне.

З його слів, про те, що погодні умови, вже принесли якийсь збиток аграріям, говорити поки не варто.

«Станом на 5-те квітня до обласного управління агропромислового розвитку за компенсацією урожаю від підтоплення ніхто не звертався», — зазначив Олександр Книш.

Водночас через сильні дощі та сніг у господарстві «Лебедія» фермера Руслана Хомича підтоплено 40% полів.

«Це орієнтовно 250 гектарів землі», — розповів аграрій.

За його словами, в господарстві ще досі не можуть розпочати весняну посівну, бо техніка грузне в полі.

«В нас по полях зараз гніздяться лебеді, де мають сіятися поля. Торік в ці дні вже садили картоплю, а сьогодні сніг, і мороз, і перезволоження. Цього року менше посадимо овочів через їхню низьку закупівельну ціну. Поля плануємо засіяти переважно соєю, кукурудзою та соняшником», — додав Руслан Хомич.

Він додав, що за сприятливої погоди без опадів посівна у господарстві розпочнеться орієнтовно за два тижні, коли поля добре підсохнуть. Водночас прогнозує, що врожай цього року буде гірший, ніж минулого, через пізню посівну.

Нагадаємо, сільгосптоваровиробники на контрольованій Україною території посіяли вже 620,5 тис. га зернових та зернобобових культур.

Детальніше про хід посівної в Україні дивіться на карті «Посівна онлайн 2022/23»

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.