17 березня 2016, 17:06, Україна

На Сумщині пайовики отримали 628 млн грн орендної плати

У Сумській області протягом 2015 р. власникам земельних паїв виплатили 628 млн грн за оренду. Про це на брифінгу заявив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Петро Турчин, повідомляє прес-служба Сумської ОДА.

За його словами, в 2015 році власникам земельних паїв у селах Сумщини нараховано 633 млн грн, що на 178 млн грн більше, ніж минулого року. Виплата коштів наразі становить 98%.

«Станом на 1 січня середній відсоток плати за оренду земельних паїв становить 4,2 % ― це більше ніж на відсоток за минулорічні показники. Вже сьогодні деякими холдингами та сільськогосподарськими підприємствами укладаються договори оренди на 7%, а подекуди й 8%. Тож, прогнозується, що до кінця поточного року аграрії Сумщини в середньому платитимуть 5% оренди за земельні паї», ― підкреслив Петро Турчин.

Він зазначив, що Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації тісно співпрацює з аграріями Сумщини в плані підтримки сільських територій, адже така взаємодія сприяє покращенню економічного клімату та економічному розвитку. Для прикладу, минулого року орендарі земельних паїв спрямували на розвиток інфраструктури села понад 33 млн грн.