2 червня 2023, 18:00, Україна

Синоптики попередили про нічні заморозки на ґрунті

Найближчими вихідними, 3 та 4 червня, по всій Україні очікується короткочасне похолодання, місцями заморозки на ґрунті. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає «Метеопрог».

Так, заморозки на поверхні ґрунту очікуються на крайній півночі, в Карпатах, а також у Волинській та Львівській областях.

За словами синоптика, у найближчі дві доби відбудуться певні зміни у погодних умовах по всій території країни.

«У зв'язку з проходженням холодного фронту та подальшим вторгненням повітряної маси з півночі спостерігатиметься зниження температури практично у всіх областях, за винятком Приазов'я і крайнього сходу», — пояснив Ігор Кібальчич.

За словами фахівця, відчутно знизиться нічна температура, особливо у західних та північних областях. Крім того, атмосферний фронт спричинить дощі, місцями з грозами та шквалами в суботу, а вже у неділю погоду визначатиме молодий антициклон, тому атмосферний тиск очікується високим.

За прогнозом синоптика, 3 червня у Волинській та Львівській областях на поверхні ґрунту місцями очікуються заморозки -3...0°C, а 4 червня заморозки -3...0°C на поверхні ґрунту можливі на крайній півночі та в Карпатах.

Читати за темою: Червень буде спекотнішим, ніж зазвичай

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.