6 липня 2023, 14:30, Україна

Попри постійні обстріли на Донеччині стартували жнива 2023

Сезон жнив 2023 в Україні розпочався без запізнень. Збирають ранні зернові аграрії Одещини, Миколаївщини, Дніпровщини, Кіровоградщини, Буковини, Львівщини, Полтавщини та Вінниччини. Також жнивувати розпочали і на Донеччині. Повідомляє Kurkul.com.

Як зазначив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, загальна посівна площа зернових цьогоріч в області становить 374,3 тис. га. Це на 17,8 тис. га більше, ніж у 2022 р. Водночас на 64% менше, ніж у 2021 р.

«Поки триває війна і Донеччина є епіцентром бойових дій, основні зусилля мають бути спрямовані на збереження сільського господарства, збір ранніх зернових культур та врожаю в інші періоди року. Через окупацію Маріуполя та знищення логістичних ланцюжків значно збільшилась собівартість виробництва продукції. Збільшились ризики, пов'язані з вирощуванням зернових, їх збором, зберіганням та реалізацією. Ворог не дотримується жодних норм моралі і неодмінно намагатиметься зашкодити польовим роботам. Тому сьогодні особливу увагу приділили питанням безпеки аграріїв та дотримання комендантської години», — зазначив Павло Кириленко. 

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.