14 липня 2023, 15:00, Україна

Після звільнення від окупантів у Криму вирощуватимуть медичний канабіс

Після звільнення Криму від окупантів на українському півострові планують вирощувати медичний канабіс. Про це у Facebook написала постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева.

Вона нагадала, що торік представництво президента працювало разом із Київською школою економіки, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Центром оборонних стратегій над Стратегією економічного відновлення Криму.

За її словами, до стратегії увійшов пункт про вирощування медичного канабісу в окремих регіонах Криму після його легалізації в Україні. Також до цього пункту включено сприяння виробництву медичних засобів на основі канабісу та експорту його в інші країни, де цю речовину легалізовано.

Нагадаємо, Верховна Рада вчора, 13 липня, у першому читанні проголосувала за законопроєкт про медичний канабіс.

Законопроєкт був поданий до Верховної Ради Кабінетом міністрів ще в червні 2022 року. Він передбачає:

  • вирощування рослин роду конопель (Cannabis) для медичних, промислових цілей, у науковій та науково-технічній діяльності;
  • маркування кожної партії та одиниці фасованої продукції унікальним штрих-кодом;
  • ведення електронного реєстру обліку переміщення сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних цілей, або вироблених з них лікарських засобів на всіх етапах обороту.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.