18 липня 2023, 15:30, Овочі

Фахівці розповіли про ефективне використання культиватора Poettinger для внесення добрив

Причіпний культиватор Poettinger Terria має широкий спектр налаштувань, комплектацій та опцій. Про це розповіли фахівці «Пьотінгер Україна» у блозі «Огляд причіпного культиватора Poettinger Terria: комплектація, опції та як ефективно використовувати для внесення добрив» на Latifundist.com.

Спектр застосування культиватора варіюється від передпосівного обробітку та неглибокого лущення стерні до повноцінного глибокого основного обробітку.

В поєднанні з фронтальним бункером Amіco, культиватор Terria стає справді універсальним знаряддям. Ця комбінація дозволяє за один прохід з обробітком внести два компоненти в стартовий та депозитний горизонт. Це може бути як два види добрив, так і добрива з сидератами чи дві різні фракції сидератів з чітким дотриманням пропорції по всьому полю. 

«Якщо добрива розкидати перед культиватором, то більшість добрив так і залишаться у верхніх 0-10 см. В посуху цей шар просохне і не буде доступний рослинам. Добрива внесені під лапу потрапляють глибше і довше доступні рослині», — пояснили фахівці.  

Бункер Amіco може працювати в системі точного землеробства — за двома картами техзавдань вносити змінні норми двох компонентів (наприклад, окремо фосфорні та окремо калійні). Amіco справді універсальний агрегат і може працювати не лише з культиватором Terria, а й з широким спектром машин Poettinger. 

Читайте також: Pöttinger оновив лінійку потужних навісних оборотних плугів 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.