21 липня 2023, 11:00, Світ

Британські фермери передали для ЗСУ 14 позашляховиків

Фермери із Великої Британії у межах акції «Pickups for Peace» («Пікапи для миру») передали для військовослужбовців Повітряного командування ЗСУ «Захід» та ще для кількох військових бригад Збройних Сил 14 позашляховиків та мобільний стоматологічний кабінет.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Автомобілі також завантажили гуманітарним медичним вантажем — медикаментами, турнікетами, кровоспинними засобами та ін.

Як наголосив Діармід Джонстон, операційний директор однієї з британських агрокомпаній, співкоординатор акції, британці розуміють, якою важливою є боротьба українських військових.

Читайте також: Окупанти обстріляли завод із виробництва комбікормів: збитки сягають 10 млн грн

«Ми дякуємо Збройним Силам України і усім, хто захищає Україну. Ми розуміємо вашу боротьбу — ви захищаєте свої сім’ї, своїх дітей. Ви воюєте за весь демократичний світ, і за нас також. Це дуже цінно і важливо для нас. Дякуємо вам! Головне — не зупинятися і продовжувати боротися до здобуття перемоги. Ми повертаємося я додому, де ще більше розповідатимемо всім про необхідність підтримувати вас», — зазначив Діармід Джонстон.

Передача авто відбулася у співпраці з Львівською ОВА та Львівською РВА, до яких учасники акції звернулися з пропозицією передати автомобілі для військових. 

До слова проєкт «Pickups for Peace» започаткував британський аграрій Марк Лерд, який з 2014 року допомагає Україні. Загалом для українських військових у межах проєкту передали вже майже 150 автівок.

Нагадаємо, у травні 2023 р. британські аграрії доставили 30 автомобілів для 24 Окремої Механізованої Бригади. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.