8 серпня 2023, 08:30, Сільгосптехніка

В Україні розпочалась демонстрація нового комбайна Case IH

В Україні стартував демо-тур комбайна Case IH Axial-Flow 7250 з жаткою MacDon FD 235. Демо-тур вже пройшов Київщиною, Одещиною, Вінниччиною, Хмельниччиною та Сумщиною — на черзі демонстрації на Рівненщині та Львівщині.

Про це повідомила пресслужба Тайтен Машинері Україна.

Як зазначається, комбайн Case IH Axial-Flow 7250 — високопродуктивна машина з новим посиленим ротором ST, що разом з технологією автоматизованого збирання врожаю AFS Harvest Command дозволяє працювати, автоматично підлаштовуючись під культури та умови на полі.

«Це те, що зараз потрібно! Сподобались і комбайн і жатка. Завдяки системі AFS втручання комбайнера є мінімальним. Працювати на комбайні зможе і молодий студент, і людина у віці. Машина сама підлаштовується під культуру і робить це навіть краще за людину. Жатка працює відмінно», — розповів Роман Перконюк, головний інженер Групи компаній «ЛАН».

В парі з комбайном працює жатка MacDon FD235. Маючи систему активної флотації, вона, за словами дилера, відмінно копіює нерівності поля, зрізаючи стебла на заданій висоті та не загрібаючи ґрунт. При цьому копіюючі колеса ContourMax поєднані технологією FD2 Flex- Float Technology та автоматичною системою регулювання висоти жатки, що забезпечує рівний зріз по всій ширині жатки.

«Сподобалися жатка у парі з комбайном. Жатка, можна сказати, шикарна. І справді втрати мінімальні. Оператор сів, натиснув кнопочку і поїхав продуктивно працювати», — розповів Олександр Діденко, співвласник компанії «Агро Мак 2017».

Читати за темою: Українська машина для підготовки ґрунту до розмінування отримала сертифікат

Своєю чергою, головний інженер «Шамраївського цукрового заводу» Олександр Сологуб зауважив, що новий комбайн безперечно заслуговує на увагу.

«Я хочу зазначити, що ця машина вартує своїх грошей: багато функцій, оптимальний по втратах, гарна якість зібраного врожаю. Плюсом є  відмінний функціонал та комплектація! Думаю, для роботи середніх та великих господарств таку техніки можна сміливо залучати», — пояснив Олександр Сологуб.

Як додали в Тайтен Машинері Україна, побачити в роботі комбайн Case IH Axial-Flow 7250 з жаткою MacDon FD 235 можна буде під час демонстрацій у Львівській та Рівненській областях на збиранні зернових культур та ріпаку. Та зауважили, що план демопоказів гнучкий змінний через погодні умови, тож для уточнення інформації звертайтеся до представників Тайтен Машинері Україна.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.