28 серпня 2023, 15:30, М’ясо

На Волині планують збудувати птахофабрику, але селяни проти

На околицях Луцька планують збудувати птахофабрику на 20 тис. голів. Але жителі с. Лище, де має бути побудована фабрика, виступили проти. Оскільки з їх слів, через таку кількість птиці жити в селі буде неможливо.

Повідомляє «Конкурент TV».

Як повідомляється, місцеві депутати 6 червня 2023 р. дали дозвіл громадянці Інні Курдельчук розробити план території земельної ділянки на інше сільськогосподарське призначення. Людей обурило таке рішення обранців, і вони станом на зараз зібрали понад 230 підписів.

Мешканці вимагають: 

  1. За жодних обставин не погоджувати та не затверджувати у встановленому законом порядку документацію із землеустрою (проєкт) щодо зміни цільового призначення даних земельних ділянок;
  2. За жодних обставин не вносити в установленому законом порядку зміни до генерального плану с. Лище та/або іншої містобудівної документації (детального плану території, комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади тощо) та не вчиняти жодних юридично значимих дій (в тому числі видачі, погодження, затвердження містобудівної та іншої документації, спрямованих на початок планованої діяльності з будівництва одного чи кількох пташників, чи інших обʼєктів інфраструктури, які можуть мати значний шкідливий вплив на здоровʼя мешканців та на довкілля, на землях як села Лище Луцького району, Волинської області, так і тих, які розташовані поряд з нашим населеним пунктом;
  3. Організувати у встановленому законом порядку громадське обговорення цього питання, шляхом належного інформування мешканців села Лище та повідомити про час та місце, для публічного, відкритого та прозорого обговорення цього надзвичайно важливого питання для всієї громади села Лище!

У Підгайцівській сільській раді стверджують, без згоди людей ніякого дозволу на будівництво птахофабрики давати не будуть.

Читайте також: На Харківщині фермер займався трудовою експлуатацією людей

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2023 р.