28 березня 2016, 09:52, Україна

КМУ врегулював питання надання даних з земельного кадастру

Відтепер органи державної влади, органи місцевого самоврядування отримають доступ до Державного земельного кадастру і матимуть можливість користуватися інформацією з кадастру при прийнятті рішень.

Це передбачено постановою Кабміну від 21 березня 2016 р. №205 «Деякі питання ведення Державного земельного кадастру», повідомляє Закон і Бізнес.

Постановою також затверджено порядок проведення стажування у сфері земельних відносин. Ним визначено механізм проведення стажування адміністраторів центрів надання адміністративних послуг та уповноважених посадових осіб виконавчих органів органів місцевого самоврядування, які мають право надавати відомості з Державного земельного кадастру відповідно до Закону «Про Державний земельний кадастр».

Адміністратори та уповноважені особи, які пройшли стажування, надають відомості з земельного кадастру згідно зі своїми повноваженнями та у межахтериторії відповідної адміністративно-територіальної одиниці. До їх повноважень належать:

  • здійснення реєстрації:

заяв про надання відомостей з Державного земельного кадастру;

заяв в електронній формі про отримання відомостей з кадастру про земельну ділянку;

  • проведення перевірки відповідності поданих документів вимогам законодавства;

  • надання відомостей з кадастру про землі та земельні ділянки (їх частини) та відмови у їх наданні, витягів з Державного земельного кадастру про будь-яку земельну ділянку в межах державного кордону;

  • оприлюднення на офіційному веб-сайті Держгеокадастру дати та номера реєстрації заяв про надання відомостей з земельного кадастру, їх стислого змісту та інформації про результати розгляду.