29 вересня 2023, 09:30, Україна

На Дні поля АГРО ВІННИЦЯ свою ефективність в роботі продемонстрували 20 сільгоспмашин

Протягом 20-21 вересня в Україні пройшла найбільша агропромислова подія 2023 року — День Поля «АГРО ВІННИЦЯ». Про це Kurkul.com повідомили організатори.

Близько 150 компаній з усієї країни об'єдналися, щоб продемонструвати свою техніку та новітні технології для агросектору. Майже 20 одиниць техніки показали свою ефективність у роботі, демонструючи передові досягнення сільськогосподарської галузі. Ця подія була неабияким натхненням для всіх присутніх та свідченням про те, наскільки важливо і перспективно розвивати аграрний сектор.

«Зараз на такий захід виник запит — всі виклики, які стосуються аграріїв країни, спонукали організаторів влаштувати цю виставку. Всі можливі очікування вона перевершила. Якщо спершу думали, що учасників буде обмаль, то їх було близько 150! Ми розуміємо, що аграріям необхідно спілкуватися, обмінюватися досвідом та різними практиками, а також думками щодо розв'язання проблем, пов’язаних з повномасштабною агресією рф проти України: знищення аграрної інфраструктури, замінування полів та неможливість їх обробляти — це те, що їх турбує зараз найбільше», — розповів міський голова Вінниці сказав Сергій Моргунов.

Але слід пам'ятати, що в умовах війни проведення такої події було дуже складною задачею. Однак організатори врахували всі можливі ризики та вжили заходів для забезпечення безпеки всіх учасників та відвідувачів.

«Прийняти рішення про доцільність проведення подібного заходу було дуже складно, адже безпекова ситуація в Україні залишає бажати кращого. Проте спілкування з аграрними компаніями та фермерами, стало каталізатором у прийнятті цього рішення. Ми зрозуміли глибоку потребу в координації та спільній дії для підняття економіки та аграрного сектору нашої держави. Наша команда вирішила  провести День Поля «Агро Вінниця», оскільки сприяння розвитку цієї галузі є однією із наших головних місій. Перш за все, ми звернули максимальну увагу на те, щоб перебування відвідувачі та компаній на Дні Поля було безпечним», — зазначив Олександр Погребний, організатор Дня Поля «АГРО ВІННИЦЯ».

Читати за темою: Український виробник презентував найпотужніший в країні перетрушувач компосту

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.