10 жовтня 2023, 09:30, Світ

Через напад Хамасу на Півдні Ізраїля ферми припинили роботу

Через терористичний напад Хамасу ферми Ізраїля, особливо на півдні країни, раптово зупинили роботу. Про це пише FreshPlaza.

Ситуація з безпекою нестабільна, з деяких районів на півдні евакуювали людей, є викрадені та мобілізовані робітники.

«Напади жахливі та безпрецедентні. Це будуть дуже важкі кілька тижнів; ми вийдемо переможцями та переможемо, але у нас немає вибору. Ситуація на місці дуже нестабільна. На півдні багато ферм не працюють. Серед викрадених людей 60 тайських робітників», — розповів Омер Кемп, який працює в Europe Retail Packing B.V.

На півдні Ізраїля вирощують авокадо, моркву, картоплю та інші польові культури, які експортуються по всьому світу.

Орон Зів, ізраїльський експортер фруктів і овочів BeFresh Europe, дав загальний огляд поточної ситуації. 

«Це повний хаос і жахливе те, що відбувається. Торгівля, бізнес і будь-яка діяльність у південній частині Ізраїлю повністю закриті. Пакувальні центри закриті; люди борються за своє життя. На півночі ми намагаємося на роботу. Усі кордони закриті, і жодному працівнику із Західного берега не дозволяється перетинати Ізраїль. Деякі пакувальні підприємства працюють у скороченому масштабі. Незрозуміло, що відбувається в портах. Багато людей, які є резервістами, призиваються на службу в армію, що також впливає на їхню працездатність. Це матиме дуже серйозні наслідки для фруктового бізнесу, хоча поки що занадто рано говорити про те, яким саме буде вплив», — пояснив експортер. 

Як зазначив Амір Порат, генеральний директор компанії Gezer Shluhot, яка є великим виробником моркви та експортером із Півночі, у цій частині Ізраїлю спокійніше, ближче до Західного берега та навколо нього сектор виробництва свіжих продуктів працював як зазвичай.

Читати за темою: На Донеччині окупанти зруйнували та пошкодили 315 сільгосппідприємств 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.