13 жовтня 2023, 11:30, Світ

В Ізраїлі зростає кількість постраждалих та загиблих фермерів

Кількість загиблих в Ізраїлі продовжує зростати й перевищила 1200 осіб, ще тисячі дістали поранення.

Серед загиблих є й ті, хто працював в галузі виробництва свіжих продуктів Ізраїлю, й фермери. Про це пише FreshPlaza.

Також зазначається, що ферми та скотарні двори навколо кордону з сектором Газа, як і раніше, закриті, і наразі там працюють в основному військові.

«Виробники на півночі Ізраїлю можуть продовжити пакування, збір врожаю і підготовку посадок до наступного сезону. Однак вони роблять це під постійною загрозою подальших терористичних атак, які можуть загостритися в регіоні», — йдеться у повідомленні.

Великий виробник моркви на півночі Ізраїлю, який підтримує зв’язок із сім’єю, друзями та колегами на півдні, розповів, що, на жаль, багато людей із галузі виробництва свіжих продуктів на півдні були поранені та вбиті.

«На півдні, схоже, ізраїльські сили знову взяли під контроль. Досі невідомо, який саме вплив це матиме на сектор свіжих продуктів і поля. Це дуже, дуже сумні дні й важкий момент. На Півночі поки що тихо, ми працюємо, одночасно займаючись пакуванням, посівом і посівом на наступний сезон. Я думаю, що Північ зараз забезпечує всю країну свіжими продуктами», — зазначив фермер.

Читати за темою: Через напад Хамасу на Півдні Ізраїля ферми припинили роботу

Також зазначається, що збиток і наслідки для сектору свіжих продуктів безпосередньо на Півдні Ізраїля, а також наслідки закриття кордонів із Західним берегом і сектором Газа і брак доступної робочої сили в решті частини країни ще не підраховані.

Нагадаємо, уранці 7 жовтня ісламістське угруповання ХАМАС почало наступ на територію Ізраїлю з території сектора Гази.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.