9 листопада 2023, 10:30, Україна

Держрезерв продасть на торгах зерно врожаїв 2007-2018 років

Незатребуване майно, що зберігається в Держрезерві і термін зберігання якого закінчився, буде реалізоване на конкурсних засадах. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 7 листопада 2023 р. Про це пише Kurkul.com з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Зокрема, реалізації підлягає зерно врожаїв 2007-2018 рр., що зберігається на потужностях Держрезерву. Визначені терміни зберігання зерна державного резерву — 2 роки. Враховуючи, що якість зерна дедалі погіршується, а отже його вартість — зменшується, зволікання з реалізацією загрожує державі більшими збитками.

Читайте також: Депутати пропонують ввести нові правила експорту агропродукції

«Реалізація незатребуваного майна, термін зберігання якого закінчився, дозволить державі заощадити кошти, які сьогодні витрачаються на його зберігання. Натомість надходження від продажу дозволять нам освіжити та поповнити запаси Держрезерву. Будуть придбані матеріальні цінності з актуальної номенклатури, яка відповідає вимогам сучасності, потребам держави та замовників», — зазначив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Також на торгах будуть реалізовані шапки зі штучного хутра для військовослужбовців та незатребувану моторну оливу М-63/10D, термін зберігання якої завершується.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.