20 листопада 2023, 09:30, Україна

На Львівщині подружжя переселенців понад рік утримували в трудовому рабстві на фермі

На Львівщині фермер утримував у трудовому рабстві родину переселенців. Про це повідомила пресслужба Національної поліції Львівської обл.

Як встановили оперативники Управління міграційної поліції спільно з співробітниками Управління кримінального аналізу поліції Львівщини, зловмисник, 43-річний мешканець Стрийського району, не оплачував роботу працівників, а лише забезпечив їх місцем для проживання з неналежними умовами та періодично — продуктами.

Потерпілими виявились родина переселенців: 47-річний чоловік та його цивільна дружина. Вони з вересня 2022 р. проживали та працювали на фермі.

«Вербуючи на роботу, господар ферми обіцяв заявнику та його дружині створити належні умови для проживання та забезпечити оплату праці. Проте роботодавець своїх обіцянок не виконав та за роботу працівникам не платив, а лише надав їм місце для проживання з неналежними умовами та періодично забезпечував харчами», — пояснили у відомстві.

Наразі господарю ферми повідомили про підозру в торгівлі людьми. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, нещодавно схожий випадок було викрито і на Дніпровщині. 51-річний місцевий мешканець підшукував соціально-незахищених осіб, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Переправляв їх на територію ферми у Солонянському районі, розселяв у бараках із відсутніми умовами для життя

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.