24 листопада 2023, 11:30, Україна

На Донеччині внаслідок війни знищено або пошкоджено 318 агропідприємств

На Донеччині від початку повномасштабного вторгнення росії пошкоджені або знищені 318 підприємств у галузі АПК, загальна сума збитків перевищила 1 млрд грн. Про це повідомила заступниця директора Департаменту АПР та ЗВ Донецької ОВА Олена Рибакова, пише Укрінформ.

«Щодо загальних втрат аграріїв. З початку війни пошкоджено або знищено майно 318 підприємств в галузі АПК. Це 29 підприємств тваринництва, 15 підприємств з переробки та зберігання сільгосппродукції. Зокрема, це 8 елеваторів та 7 хлібопекарських підприємств. І в галузі рослинництва та садівництва це 271 підприємство», — сказала Олена Рибакова.

Також вона зазначила, що багато чого зараз не можна оцінити і порахувати, тому що не має доступу, або дуже небезпечно добиратися до цих пошкоджених та зруйнованих об'єктів.

«Загальна сума збитків складає понад один мільярд гривень. З них техніки пошкоджено на 682 млн грн», — заявила заступника директора департаменту ОВА.

Вона також додала, що більш як 420 сільськогосподарських підприємств регіону залишилась на окупованій території Донеччини.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.