1 квітня 2016, 15:26, Україна

Розроблено програми підтримки аграріїв Донеччини та Луганщини

Мінагропрод ініціюватиме впровадження програм підтримки для аграріїв Донеччини та Луганщини, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Мінагропрод звертатиметься до Кабінету Міністрів України, інших зацікавлених державних органів та установ щодо налагодження безперешкодної реалізації зерна у цьому маркетинговому році на територіях Луганської та Донецької областей.

«Сільгосптоваровиробники Луганського та Донецького регіонів знаходяться на території із особливим режимом, а тому потребують максимальної допомоги з боку держави. Враховуючи це, Мінагропрод вживатиме максимальних заходів, зокрема звертатиметься до Кабінету Міністрів України з ініціативою введення спеціального режиму страхування та впровадження програм підтримки для цих сільгосптоваровиробників», — повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

У свою чергу заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова повідомила, що Мінагропрод звернеться до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з проханням встановлення тарифів для сільгосптоваровиробників Луганської та Донецької областей.

«У нас діє єдиний державний тариф на електроенергію. Але Мінагропрод обговорюватиме із представниками НКРЕКП можливості врегулювання спецтарифів», — запевнила заступник міністра.