5 січня 2024, 13:00, Світ

Затримки на кордоні України та Польщі можуть посилитися

На кордоні України та Польщі в чергах стоять 2 тис. вантажівок. Причиною затримок стало блокування руху для вантажного транспорту фермерами на пункті пропуску «Шегині-Медика». Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

«Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська-Хребене», «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорохуськ». На інших напрямках пунктів пропуску з Польщею рух вантажівок не блокується. Однак на напрямку пункту пропуску «Шегині-Медика» 4 січня поновилося блокування руху для вантажівок. Черга з вантажівок налічує 600 одиниць», — зазначив він.

За інформацією ДПСУ, фермери, які блокують рух, вимагають від уряду Польщі підтримки. Вони просять виплати дотацій на закупівлю кукурудзи, збереження сільськогосподарського податку на рівні 2023 р. та продовження можливості отримання позик.

«Рух вантажівок минулої доби на напрямку пункту пропуску «Шегині-Медика» ще залишався інтенсивним, але надалі не виключено зниження кількості вантажівок, що перетинатимуть кордон», — додав Андрій Демченко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польські фермери відновлять блокування кордону, оскільки не отримали письмових гарантій, що їхні вимоги будуть задоволені.

Читайте також: Польща продовжить заборону на імпорт зерна з України

Ірина Кошкіна, Kurkul.com, 2024 р.