3 квітня 2016, 10:02, Світ

Росія. Фермер зібрав кошти на закупку свиней через краудфандинг

Колишній житель Саратова Артур Абаєв, за допомогою краудфандинга, зібрав кошти для того, щоб закласти ферму і зайнятися свинарством у с. Букатовці, повідомляє «Провэд».

«Взяли вже дорослих поросят — двох свиноматок і одного кнура породи «угорська мангалиця». Вирішили спробувати зайнятися свинарством. Корівники у районі є, а свиней ніхто не розводить, навіть у сусідніх селах не зустрічав. Ми взяли ще курочок, але це для себе», — сказав він.

За його словами, перших свиней взяли за свої гроші, які зібрали, коли жили у місті.

«Думали, на які кошти займатися розведенням — треба хоча б загін побудувати. В інтернеті дивилися, які є державні програми, які гранти можна отримати. І «закинули» проект на Boomstarter як один з варіантів. Створили опис ідеї — будівництво свиноферми, запросили 340 тис. руб.», — зазначив він.

Також додав, що коли тільки «запустили», було затишшя. Половина терміну пройшла, а ніяких рухів.

«Уже вирішили, що доведеться своїми силами, за часом довше, але своїми. А у підсумку успішно вийшло, гроші зібрали, це велика підтримка для нас і хороший старт. Зараз ось ці кошти, все до копійки, будемо вкладати у справу: закупимо свиней, дуже багато будівель треба. Ми будемо вирощувати елітну породу. Своїх свиней ми брали по 15 тис. за голову, у той час як звичайні поросята коштують 2-3 тис. І то, свиноматки виявилися нечистокровні. Зате принесли нам вже молоднячок — 10 поросят», — підсумував Артур Абаєв.

Також додав, що взагалі ці свині завозяться з Угорщини.