6 лютого 2024, 11:30, Сільгосптехніка

LEMKEN продовжує поставляти на ринок росії культиватори та дискові борони

Війна в Україні стала справжнім тестом на етичність для іноземних виробників сільгосптехніки. Досить багато виробників продовжують поставляти агрегати на ринок рф.

Про це йдеться у спецпроєкті «Місія по порятунку світу від голоду», або Чому відомі виробники сільгосптехніки досі не вийшли з росії» на Latifundist.com.

Так, упродовж січня-жовтня 2023 року 179 іноземних компаній постачали на росію культиватори. Найбільше китайська Shanghai Transit International Forwarding Agency Co Ltd. (доля в загальному об’ємі 8,77%), німецька Amazone (5,79%) та китайська Taizhou Kunshan Mechanical & Electrical CO.,LTD (5,5%).

Серед відомих постачальників також була продукція Horsch (об'єм імпорту за вказаний період склав $1,6 млн) та LEMKEN (майже $1,6 млн).

Компанія LEMKEN крім культиваторів поставляла в росію і дискові борони. Щодо дискових борін, вона у п’ятірці найбільших постачальників (доля ринку 9,41%), а щодо культиваторів — у десятці (доля ринку 3,39%). У всіх випадках поставки відбувалися з Німеччини на її власне представництво «ЛЕМКЕН Рус», зареєстроване у калузькій області.

Згідно з інформацією з leave-russia, LEMKEN в росії має активи на суму $47 млн.

«В компанії повідомили, що не можуть відповісти на наш запит щодо поставленої в росію техніки та можливого виходу з російського ринку», — зазначили у Latifundist.com.

Читайте також: Україна збільшила закупівлю тракторів на закордонних ринках

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.