13 лютого 2024, 16:00, Зерно

Міністр Польщі вибачився за своїх фермерів

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський офіційно вибачився перед Україною за інцидент на кордоні. Про це йдеться у його офіційній заяві.

Міністр визнав, що розсипання українського зерна під час протестів польських фермерів — це неприйнятно, додавши, що фермери не змогли стримати свої емоції.

«Причиною емоційного зриву стала складна економічна ситуація, у якій опинилися польські фермери. Польща веде переговори з Україною, щоб врегулювати питання торгівлі сільгосппродукцією», — йдеться у заяві.

Чеслав Секерський підкреслив, що польські фермери не мають наміру шкодити Україні, а лише прагнуть захищати свої економічні інтереси.

Нагадаємо, 11 лютого польські фермери на кордоні з Україною зупинили 3 українські фури з зерном і висипали зерно на дорогу. Міністерство аграрної політики України засудило цей інцидент і запросило польських фермерів приїхати в Україну, щоб подивитися, у яких складних умовах тут працюють аграрії. Та разом з тим закликало польський уряд до дипломатичного вирішення ситуації.

Читайте також: Польща створила новий список українських компаній, які зможуть експортувати зерно

Ірина Кошкіна, Kurkul.com, 2024 р.