27 лютого 2024, 08:30, Агрохімія

Аграрії можуть придбати гербіциди для кукурудзи за $2,95/га

Нещодавно компанія «Суффле Агро Україна» запустила соціальну програму підтримки «Разом», яка передбачає забезпечення аграріїв фунгіцидами для першої обробки.

Успіх цієї програми спонукав компанію розширити її, додавши гербіцидні продукти. Про це пише SuperAgronom.com.

Як зазначив Орест Брилінський, керівник Центрального регіону «Суффле Агро Україна», програма підтримки по фунгіцидній групі отримала дуже багато позитивних відгуків від виробників. Вона триватиме до кінця цього місяця і станом на 20 лютого нею вже скористались 697 господарств із різних регіонів України.

«Фунгіциди завжди займають одну з найзатратніших частин у процесі виробництва. Щоб допомогти нашим аграріям оптимізувати витрати, було зроблено фокус саме на цю групу і відповідно на продукти з діючими речовинами, які мають досить широкий спектр застосування — як на зернових, так і на олійних культурах. І вже на початок цього тижня 697 с/г виробників скористалися програмою підтримки «Разом». Проте, до кінця місяця ще є можливість приєднатися, і ми гарантуємо, що зробимо все можливе, щоб забезпечити аграріїв, які вирішать скористатися програмою по фунгіцидах», — зазначив Орест Брилінський.

За його словами, зернова група для більшості виробників цього року була нерентабельною. Відповідно прогнозується зменшення посівів кукурудзи, яка є однієї з ключових культур. У зв’язку з цим, компанія прийняла важливе рішення розширити допомогу аграріям також і на гербіцидний захист кукурудзи.

Тож вітчизняні виробники мають можливість захистити майбутні посіви кукурудзи від бур’янів за допомогою якісних гербіцидів на основі найпоширеніших діючих речовин лише за $2,95/га.

«Таких пропозицій на ринку фактично більше немає. Це символічна вартість, і ми розуміємо, що таким чином підтримуємо українського виробника у важкий для всіх нас час. Це невелика інвестиція в нашу Перемогу, оскільки аграрний сектор є одним із найважливіших для економіки країни, займаючи близько 10% загального ВВП. Без підтримки сільського господарства і фермерів перемогти у цій війні буде надзвичайно складно», — пояснив фахівець.

За його словами, програма стосується продуктів з діючими речовинами нікосульфурон та дикамба, що мають широкий спектр дії та дозволяють використовувати низьку норму витрати.

Програма триватиме до 31 березня і компанія «Суффле Агро Україна» зобов’язується забезпечити усіх її учасників необхідною кількістю продуктів на розраховану ефективну норму внесення, вартість якої становитиме заявлені $2,95/га.

Основна умова, за словами Ореста Брилінського, наявність офіційно зареєстрованої в обробітку землі.

Дізнатись детальніше про програму можна у представників компанії.

Нагадаємо, українські аграрії вже вийшли в поля. Зокрема весняну посівну 2024 розпочали на Миколаївщині та Одещині.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.