29 лютого 2024, 16:30, Україна

Вірю в біоетанол і біогаз у тандемі з тваринництвом — Євген Дудка

Українським аграріям бажано звернути увагу на розвиток тваринництва та переробку м'яса і молока. Про це розповів про це розповів засновник компанії «Волинь-Зерно-Продукт» Євген Дудка в інтерв'ю «Ми від початку розуміли, що в Європі нас ніхто не чекає. Тому обрали транзитну стратегію — Євген Дудка» на Latifundist.com.

«Я вірю в біоетанол і біогаз. Дуже обережно — в олійно-жирові комбінати. Але найбільше вірю у тваринництво. Нещодавно спілкувалися із Миколою Сольським про те, що у світі зростає попит на молоко і молочні продукти. Тож я вірю в індустріальне виробництво молока в Україні, в ринок вершків, сухого молока, тваринного масла», — розповів аграрій.

Виробництво біогазу і біоетанолу він розглядає у тандемі з тваринництвом, бо ферма — це гній. Також вони інтегруються з полями, це — силос, кукурудза. 

Євген Дудка додав, що тваринництво він розглядає, в першу чергу, як об'єкт переробки. 

Наразі господарство має 600 корів. Також розпочали будівництво молочного комплексу на 2,5 тисячі голів і зайнялись проєктуванням свинокомплексу.

«Це проєкт на 7 200 свиноматок, з двома чергами по 3 600 голів. По року — це десь 10 тис. т м'яса. Дивимося і на інші «шлунки», які можуть прокрутитися в цьому ланцюжку», — підсумував Євген Дудка.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.